Nišlije, državni prvaci u futsalu!

Sportisti iz niškog kluba „Nišava“ za gluve i nagluve, su 26. septembra osvojili državno prvenstvo u futsalu, koje se održalo u balonu „Čair“ u Nišu. Po prvi put u karijeri su ove osobe sa invaliditetom osvojile državno prvenstvo!!! Treće mesto osvojio je Beograd, drugo mesto Požarevac a prvo mesto- Niš sa razlikom čak 6:1.

futsal.jpg1

I sada imaju priliku da učestvuju u Španiji na DCL (Deaf Champion League), koje će biti održano februara meseca iduće godine. Te se nadaju da će imati i podršku grada Niša kako bi im finansirali put do Španije, a gde bi ovi mladi i talentovani ljudi pokazali svoje kvalitete.

futsal

„Pre svega, zahvaljujemo se u ime cele ekipe, našem treneru Huseinu! Koji nam je pomogao i više nego što smo očekivali. Do sada smo u ekipi imali samo gluve koji su nam bili treneri, i nismo ni pretpostavljali da će ovaj mladi čovek toliko uspeha da nam donese. Jako smo ponosni što nas je naučio nekim veštinama na koje nismo ni obraćali pažnju. Na terenu nam je ulivao snagu, poverenje i pozitivnu energiju-to je trebalo doživeti! Poštujemo njegov sistem rada i nadamo se da ćemo odlično saradjivati u budućnosti. Husein nas je spasio i Niš je osvojio šampionat!“- izjavljuje igrač Djordje Stanojković.

futsal5

„Mi smo prvi i jedini trening imali u petak, samo desetak sati pred turnir. Na treningu sam im pokazao neke akcije. I posle odem kući i razmisljam u sebi i kažem, ipak sam im ja mnogo zadataka zadao, neće oni to zapamtiti… Znajući da se te „akcije“ vežbaju mesecima. Ali ujutru dodjem na turnir i pitam ih jesu li zapamtili nešto od juče. Ispalo je da sam ja zaboravio neke akcije a oni sve zapamtili. Srce mi je bilo puno!“-kaže Husein Nazifi koji se futsalom bavi oko 6-7 godina, a pre toga je igrao fudbal skoro 15 godina. Živi u Nišu, trenutno je bez posla a fudbal je njegov život. Ceo svoj život je posvetio fudbalu i zadovoljstvo mu je raditi sa osobama sa invaliditetom. I zahvalio bi se svojoj devojci Mariji Stojanović koja ga je ubedila i dala motivaciju da radi sa njima.

Miljana Stojković

Objavljeno u: Grad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *