Kako se zapravo zbio incident između većnika Banđura i policajca?

Banđur: Očekivao sam neku nameštenu aferu pošto je moj rad u veću blistavo čist – Sindikat: Ministar se “potrudio” da prema policajcu na dužnosti nema respekta

Milkos-Bandjur
Gradski većnik Miloš Banjđur

Nezavisni sindikat policajac Srbije saopštio je da je gradski većnik Miloš Banđur svojim automobilom namerno lakše povredio policajca Zorana Kostića, prenosi portal Južne vesti dok ovaj član veća to demantuje i navodi da je došlo samo do nesporazuma u kome je on zadržan oko tri sata na auto-putu kod Vladičnog hana. Inident u kome je, kako ističe sindikat, policajcu pređeno automobilskom gumom preko noge, zbio se prekjuče kada je novu deonicu auto-puta otvarao premijer Srbije Aleksandar Vučić, na koji je Banđur, inače, visoki funkcioner Srpske napredne stranke i išao na taj događaj.

Banđur se, navodi sindikat, oglušio o saobraćajne znakove i naredbu policajca da skrene na alternativni pravac i silom pokušao da prođe zatvorenim delom kolovoza za saobraćaj.

-Tačno je samo to da se prekjuče oko 11:45 desio nesporazum sa saobraćajnom policijom, na skretanju ka improvizovanom parkiralistu za putnička vozila. Pošto me je saobracajac zaustavio i nije dozvolio da skrenem, otvorio sam prozor i zatražio objašnjenje. Pošto su autobusi, kombiji i sluzbeni automobili dobijali dozvolu da skrenu, a meni to nije dozvoljeno, pretpostavio sam da je to zato što sam došao svojim starim i jeftinim automobilom koji ne ostavlja utisak. Saobraćajac koji se nalazio levo od mene je posle objašnjavanja dao saglasnost da prodjem i ja sam cimnuo auto. Medjutim, saobraćajac koji me je zaustavio i koji je u medjuvremenu regulisao raskrsnicu sa moje desno strane, videvši da polazim iskoraknuo je prema automobilu sa naredbom da stanem. Bio je vrlo ljut jer nije čuo razgovor sa kolegom koji nas je pustio. Oduzeo mi je dokumenta i naredio da se parkiram pored puta, stotinak metara dalje na vrlo nebezbednom mestu, što sam ja i učinio – priča Banđur.

On kaže da je policajac, kome je navodno cimanjem auta prešao preko noge, posle incidenta i rasprave radio još dva sata i tek po završetku skupa otišao da se pregleda.

-Lekarski pregled je pokazao da nema povreda, te su mi vraćena dokumenta. Dakle, posle tročasovnog zadržavanja na vetru i hladnoći, mogli smo da se udaljimo. Nisam primetio da je došlo do kontakta noge saobraćajca i mog auta odnosno gume. Niti sam očekivao da krene ka kolima, ali to je sigurno zato što nije čuo moj razgovor sa njegovim kolegom koji je dao dozvolu. Sve u svemu, nesporazum čija je posledica moja prehlada. A, naravoučenije je da oni koji koriste svoja kola i benzin za stranačke i sluzbene svrhe i sami plaćaju putarinu mogu uz trosak i da nagrabuse! – ističe Banđur.

Bojanova-slika
foto: FB/B.D.

Sindikat: Banđur izvršio napad na službeno lice

Iako je, ocenjuju iz sindikata, Banđur izvršio napad na službeno lice, tužilac se izjasnio da je to „samo obična saobraćajna nezgoda“, prenosi ovaj portal.

-Rekao mi je da ga pustim da prođe, da on „mora“ da prođe i dodao „ti ne možeš da me zaustaviš, ne znaš ti ko sam ja“. Tada je samo dao gas i udario me – kaže Kostić, a prenose Južne vesti.
Nezavisni policijski sindikat Srbije se pita da li je to danas u Srbiji najlakše nagaziti policajca, znajući da će se proći bez posledica, jer se ministar policije Nebojša Stefanović „potrudio“ da toliko ponizi policiju da više niko ne preza od toga da otvoreno, sa namerom, napadne policajca i to na njegovom radnom mestu kada obavlja svoju dužnost! – kažu u sindikatu ovom niškom portalu.

Banđur: Posle blistavog rada u veću očekivao sam nameštenu aferu

-Ne pijem baš zato sto vozim i ne sećam se kad sam zadnji put napravio prekrsaj u saobraćaju. Ali Bože moj, očekivao sam aferu i samo sam se pitao gde će je napraviti. Posto je moj rad u Gradskom vecu blistavo čist i tu ne mogu da iskoriste bilo šta za kompromitaciju pakuju mi na drugoj strani – zaključuje Banđur.

-Šta on misli da je? Misli da mu tatko ostavio taj put i da može da ide gde hoće i da gazi organ reda… Ovaj da je većnik, trebalo bi da se ponaša kao većnik a ne kao mafijaš…- pita se Zdravko Milić dok Radivoje Pejčićda je ovako nešto uradio u Kini i da je kojim slučajem većnik, streljali bi ga po kratkom postupku na licu mesta.

-Nema tu mnogo priče. Čovek je dotakao svoj politički vrh i ja verujem da je žurio da vidi Vučića, ali svuda u svetu, kad ti policija kaže stani ti staneš. On je mislio da je iznad svih-kaže radnik u kladionici, Vlada Mikić.

M.S.

6 thoughts on “Kako se zapravo zbio incident između većnika Banđura i policajca?

  1. Kako je on to znao da spremaju baš njemu aferu koji je totalno nebitan? Da nije možda sam napravio da ispadne „žrtva“ ili još veći jadnik. Sramota i bruka čime se služi ovaj čovek, ovo je prevršilo svaku meru i granicu. Inače, moram dodati, da je ovako nešto uradio u Kini i da je kojim slučajem većnik, streljali bi ga po kratkom postupku na licu meta pa neka vidi on sad šta radi.

  2. Šta on misli da je? Misli da mu tatko ostavio taj put i da može da ide gde hoće i da gazi organ reda… Ovaj da je većnik, trebalo bi da se ponaša kao većnik a ne kao mafijaš…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *