Drama u finalu Kupa: Mega Leks porazio Partizan i osvojio “Žućkovu levicu”

sanja-Mirkovic1
Izveštava: Sanja Mirković

Ekipa Mega Leksa je osvojila “Žućkovu levicu” i ostvarila istorijski uspeh. Hrabri momci iz Sremske Mitrovice pobednici su Kupa Radivoja Koraća koji se ove godine igrao u Nišu. U izuzetnoj borbi “do poslednjeg daha” pobeđen je Partizan rezultatom 85:80. Najbolji igrač je nesumnjivo Nikola Ivanović iz Mega Leksa koji je i MVP turnira.

Samo dva minuta do kraja je bio nerešen rezultat 78:78. Ovakvu borbenu utakmicu Nišlije odavno nisu gledale. Aleksandar Džikić, trener Partizana je tražio brze poene. Ipak 30. sekundi do kraja 82:78 za Megu. Faul nad Jaramazom(Mega). Murić(Partizan) šutira trojku, ali promašuje. Pritom se pravi faul nad Partizanovim igračem. Jedanaest sekundi do kraja finala, trener Mege traži taj maut i Jaramazu poverava zadatak. U poslednjim sekundama tri plus za Megu, a Milutinović iz Partizana promašuje trojku. Pobeda ružičasto-zelenih momaka, uprkos punoj hali „Grobara“ i njihovih navijača koji su mogli na prste da se prebroje!

– Ovo je sjajna pobeda za nas u ovom trenutku. Svi momci već dugo pričamo o kupu i strašno smo želeli upravo ovu pobedu i ovaj pehar jer se on doživljava na poseban način. Naravno ja sam presrećan jer se nama pa i meni ispunila želja da to osvojimo, rekao je na kraju MVP turnira Nikola Ivanović.

Kup-Partizzan-Mega

Poslednja četvrtina, Partizan je bio na mukama jer su se igrači Mega Leksa osokolili. Trojka Cvetkovića i Partizan za koš prednosti prelazi u vodstvo.

Drugo poluvreme počinje silovitim napadima Partizana koji se za kratko odvajaju šest poena od Mege. Potom Ivanović pogađa trojku s osam metara i to je 64:61. Pred kraj treće četvrtine, Partizan samo koš razlike vodi. Partizan se onda spetljao. Kontranapad, Ivanović i “bum” – još jedna trojka s osam metara te Mega u poslednju četvrtinu ulazi sa dva ponea prednosti.

Fantastična košarka se igrala večeras u niškoj hali “Čair”. U prvom poluvremenu između Partizana i ekipe Mega Leksa na poluvremenu je rezultat 48:46. Nesumnjivo da i jedna i druga ekipa sve daju od sebe kako bi se domogli prestižnog pehara. Brza igra rezultat je i većem broju grešaka, ali publika uživa u veličasnstvenoj i borebenoj košarci.
Finale je sa osam vezanih poena (dve trojke) započeo kapiten Partizana Vanja Marinković. Mega prvi put na meču vodi – 12:11 u 6. Minutu da bi se prva četvrtina završila rezultatom 24:23 za Mega Leks. Druga četvrtina takođe borbenost obeju ekipa na visokom nivou. Iz ovog perioda trebalo bi izdvojiti braurozno zakucavanje Luvalua iz Mege. Partizan loše ubacuje slobodna bacanja. Košarkaši Partizana i Mega Leksa u Nišu se bore za prvi trofej u sezoni.

Sve u svemu, Kup Radivoja Koraća je zadovoljio nišku publiku koja je mogla da prisustvuje trenutno najboljoj košarci u Srbiji.

One thought on “Drama u finalu Kupa: Mega Leks porazio Partizan i osvojio “Žućkovu levicu”

  1. PRAVDA JE SVEMOGUĆA. Još jednom je potvrđeno da kada jedna ekipa ima srce ŽELJU, drugoj ekipi ne pomaže ni urlanje 5000 kretena!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *