„Pomoć ugroženim Nišlijama“ sakupili još 920 kilograma čepova

Neformalna grupa „Pomoć ugroženim Nišlijama“ sakupila je još 920 kilograma čepova što bi iznosilo u vrednosti još jednih invalidskih kolica. Ova grupa iz Niša već dugi niz godina svojim aktivnostima pomaže svim onim sugrađanima kojima je pomoć neophodna.

čepening-3

Zadnju u nizu njihovih akcija, možda i najpopularniju sudeći po odzivu sugrađana, nazvali su „ČEPeNIng“. Cilj akcije koja je započela avgusta prošle godine je prikupljanje zatvarača od tvrde plastike i njihova prodaja reciklažim centrima. Namera im je da od tako dobijenog novca nabavljaju elektromotorna kolica osobama koje nisu u mogućnost da se samostalno kreću, ali ni prilici da same sebi priušte ovo pomagalo.

Obzirom na humane i plemenite motive akcije, ali i popularnost koju ova grupa uživa među građanima Niša, ne čudi veliki odaziv i široka lepeza onih koji su svojim aktivnim učešćem podržali ovu akciju. Čepove skupljaju svi, od vrtića i osnovnih škola, do srednjih škola i fakulteta, a takođe i znatan broj preduzeća i ustanova.

čepening-2
Za sakupljene čepove mogu se kupiti još jedna invalidska kolica

Nakon što su polovinom oktobra predali prvu količinu od 720 kilograma plastičnih zatvarača, juče su imali još jednu isporuku, ovaj put i svih 920 kilograma. Kako nam potvrđuju oni koji ovu akciju vode, ukupna suma tako prikupljenih sredstava je oko pedeset hiljada dinara. Po njihovim rečima, to je sasvim dovoljno za kupovinu prvih elektromotornih kolica, koja i očekuju da će ovih dana nabaviti, pa i uručiti već poznatom korisniku, prethodno određenom upravo od strane samog udruženja distrofičara.

Iz grupe za pomoć Nišlijama ističu da se ovime akcija ne završava, odmah se planira i sledeća nabavka kolica, te pozivaju sugrađane da plastične zatvarače donose i dalje, onde i onako kako su to i doa sada činili.

gradjanin.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *