Počelo izdavanje dozvola za rekreativni ribolov

Preduzeće D.O.O. Južna Morava Dva – Niš potpisala je ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine o ustupanju na korišćenje ribarskog područja Južna Morava 2.

pecarosi-na-Bovnu
Bovanmsko jezero – foto: Toza

Na taj način postala je korisnik ribarskog područja zajedno sa ostalim korisnicima koji su dobili ostala ribarska područja na teritoriji Republike Srbije. Ribočuvarska služba je odmah krenula na teren i počela kontrolu svojih ribolovnih voda.

Dozvole za rekreativni ribolov se očekuju za 10-15 dana zato što se sve dozvole štampaju u Zavodu za izradu novčanica u Beogradu i biće preuzete u isto vreme za sve korisnike.

Dozvola za rekreativni ribolov važi na teritoriji Republike Srbije osim u zaštićenim prirodnim dobrima i parkovima prirode za koje se kupuju posebne dozvole.

Cena dozvole za seniore je: 6.000 dinara, za starije preko 65 godina, žene, lica sa telesnim oštećenjem (60 do 80%) cena je: 3.000 dinara i za lica sa telesnim oštećenjem preko 80%, lica sa potpunim gubitkom radne sposobnosti, vojne i civilne invalide rata sa telesnim oštećenjem od 60% i više, lica od 14 do 18 godina, cena dozvole je: 600 dinara. Cena dnevne dozvole je: 1.000 dinara i dozvole za 7 dana: 2.000 dinara.

D.O.O. Južna Morava Dva – Niš moli sve sportske ribolovce da ne idu u ribolov neispravni, jer će biti pojačana kontrola ribočuvarske službe svih ribolovnih voda.

Gradjanin.rs

3 thoughts on “Počelo izdavanje dozvola za rekreativni ribolov

  1. U potpunosti se slažem sa Petrom.
    To je jedini način da se poveća naplata.
    A ko se uhvati u krivolovu drakonske kazne.
    Pa bio on ribočuvar, sekretar ili predsednik udruženja (ili možda pandur ili brat…).

  2. Neverovatno je da dozvola za jedan izlazak na vodu fozvola kosta čak 1000 dinara, imajući u vidu da je godišnja 6000, odnosno 3000 bez obzira koliko puta bili na vodi.
    Zato i ima toliko onih koji pecaju bez dozvole, a to traži angažovawe sve više čuvara, što takođe košta.
    Mnogi sa godišnjom dozvolom možda izađu na vodi svega dva puta, a mnogi mnogo više, a plačaju isto, što nije pošteno. Plaćenjem dnevne dozvole za svaki izlazak bi bilo ravnopravnije, ali cena bi trebala biti daleko razumnija. Treba primeniti princip kao za parkiranje, slamnjem sms za svaki dan pecanja po ceni koju bi bila sramota ne platiti je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *