Kosarkaši Konstantina poraženi od Mega Leksa

Kosarkaši Konstantina poraženi su od Mega Leksa rezultatom 75:104 (13:24; 18:24; 21:29; 23:27) u četvrtom kolu B grupe Superlige Srbije. Najefikasniji u redovima domaćina bili su Tasić sa 13 i Vitković sa 12 poena, dok su se u redovima gostiju istakli Luvavu sa 21 i Rašić 16 poena.

160518-konstantin

Igrači Marka Cvetkovića su meč otvorili trojkom Veličkovića, uz dobru odbranu brzo su došli do prednosti od pet poena, posle sedam minuta bilo je 13:8 za domaćina. Milojević je bio primoran da traži tajmaut, a nakon toga Zemunci su zaigrali dosta angažovanije i serijom od 16:0 rezultatski se odlepili na 13:24 na kraju četvrtine.

U nastavku meča Milojevićevi igrači igrali su presing na celom terenu uz udvajanje Tasića, Đorđevića i Veličkovića, a pritisak na organizatore igre niškog tima otežao je prenošenje lopte na polovinu protivnika, što je uslovilo veliki broj izgubljenih lopti Cvetkovićeve čete. Sredinom druge deonice prednost zeleno-rozih iznosila je čak 22 poena. A poluvreme je završeno rezultatom 31¬¬:48

I pored velike prednost gosti nisu popuštali i menjali ideologiju svoje igre pa je do poslednjeg sudijskog zvižduka viđena lavovska borba na terenu, ali je skraćena rotacija Konstantina i fizička nadmoć igrača Mege došla do izražaja. Konstantin u subotu gostuje Borcu, dok će u poslednjem meču sezone u Čairu dočekati Partizan, taj meč igra se u sredu.

A.Ilić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *