Građani „Delijskog visa“ dobili park od opštine Palilula

Na inicijativu Saveta građana naselja „Delijski Vis“ opština Palilula preuredila je jednu napuštenu površinu, koja se graniči sa kompleksom „Vojničko groblje“. Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula kaže da su radovi otpočeli u susret obeležavanju Dana planete, a „rezultati su vidljivi“. Nakon izrade geodetske podloge i arhitektonskog rešenja rekonstrukcije zelene površine, trasirane su pešačke staze, postavljeni vejnici sa klupama, uklonjeno rastinje.

Boban-Džunić
Predsednik opštine Boban Džunić

Zadovoljan sam što je ovaj prostor konačno uređen i pogodan za šetnju ali i za igru naših najmlađih stanovnika. Vojničko groblje, koje se graniči sa ovom zelenom površinom često posećuju delagacije iz zemlje i inostranstva pa je nedopustivo da ovaj park, bude neuređen. Uveče je ovde puno dece, njihovi roditelji, deke i bake – jer je ovo jedina zelena oaza u okolini. Biće još lepše kad se sve završi, ističu zadovoljni stanovnici naselja. Očekujem da komšije čuvaju ovaj park od nesavesnih građana. A mi ćemo u opštini, saradnjom sa komunalnim preduzećima grada obezbediti odgovarajuće osvetljenje parka, postavljanje novih klupa i kanti za otpatke, video nadzor – kaže predsednik opštine Palilula.

Boban-Džunić-1
foto: D. Vidojković

Po rečima predsednika Džunića, ovom akitivnošću lokalna vlast se približava standardima EU koji propisuju minimum 25 kvadratnih metara zelenih površina po stanovniku u naseljenim mestima.

D.Vidojković

Objavljeno u: Grad

One thought on “Građani „Delijskog visa“ dobili park od opštine Palilula

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *