„PozitivNi fest“ ipak u Tvrđavi, a ne na stratištu Bubanj

Tehno „PozitivNi festival“ ipak će se održati u Tvrđavi, a ne na Bubnju kako su to ranije organizatori najavili, a o čemu smo već pisali. Jelena Rudić, organizatorka kaže da je deo javnosti bio protiv ideje da se manifestacija održi na Bubnju od 15. do 17. jula.

Pojedinci na društvenim mrežama, Niški kulturni klub i drugi negodovali su jer je na Bubnju streljano više od 10.000 rodoljuba za vreme Drugog svetskog rata tako da su smatrali neprimerenim da se ovaj događaj organizuje na tom mestu.

Problem je ispao zapravo u nama – organizatorima jer pored te komercijalne varijante hteli smo da doteramo Bubanj, da nešto doprinesemo Nišu. Da ga očistimo, sakupimo novac za obnovu osvetljenja, da odamo počast žrtvama i još niz akcija kojima bi park i samo stratište predstavili mladim ljudima kao nešto što nikada ne bi trebalo zaboraviti, ali očigledno da su pojedinci loše shvatili našu ideju tako da smo odlučili da se preselimo u Tvrđavu. Žao mi je što smo se toliko potrudili da damo nešto novo gradu kada je to malo ko umeo da ceni- kaže Rudićeva.

PozitivNa festivalu koji počinje 15. jula na glavnoj bini nastupiće di džejevi iz zemlje i inostranstva od 19 sati pa do zore, a cover bendovi nastupaće na drugoj bini od 20 sati, a u saradnji sa Moto klubom “Veterani 63. padobranske”.

Tekst koji je „uzburkao“ javnost: https://www.gradjanin.rs/javnost-ne-zeli-tehno-festival-na-bubnju-organizator-ima-15-razloga-za/

M.S.

 

2 thoughts on “„PozitivNi fest“ ipak u Tvrđavi, a ne na stratištu Bubanj

  1. Niko ni sada ne brani da se park Bubanj očisti, da se sakupi novac za obnovu osvetljenja, i sl. Ipak, držati tehno koncert tamo gde su ljudi streljani zaista jeste neprimereno.

  2. Pa pobornici dragi, zar je bitno mesto održavanja festivala, ako su sredstva za uređenje spomen parka već namenjena?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *