Nova vlast u Nišu: SNS, SRS, SPS i pet „bočnih“ političkih partija

Predstavnici Srpske napredne stranke, Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom rukovođenju gradskom upravom Niša. Oni će imati 45 odbornika u Skupštini grada Niša, a zajednički kandidat za gradonačelnika Niša će im biti Darko Bulatović. Naprednjaci će imati šest većnika, socijalisti dva i radikali jednog. Vlast će kao bočni koalicioni partneri potpisnika biti i SDPS, PUPS, Pokret socijalista, Ujedinjena seljačka stranka i Jedinstvena Srbija.

sporazum
Čestitke posle potpisivanja – foto: gradjanin.rs

U ime SNS sporazum je potpisao poverenik Zvezdan Milovanović, SPS-a Žarko Ranković i SRS-a narodni poslanik Nikola Savić.

sporazum-1
Predstavnici stranaka prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma

Prof. dr Zoran Perišić, još uvek aktuelni gradonačelnik i šef odborničke grupe SNS u niškom parlamentu rekao je da su u sporazumu date grube konture vlasti koje će biti na vlasti naredne četiri godine, a dalji pregovori oko rukovođenja gradom se očekuju.

Dogovorili smo jedan dobar princip, a to je da ćemo govoriti o ljudima, a ne o strankama i stranačkim ličnostima. Dogovorili smo se da ćemo podržavati i kandidate koji su i van stranaka, a koji mogu da doprinesu funkcionisanju Niša – rekao je Perišić.

Zvezdan Milovanović je rekao da potpisivanjem ovog sporazuma je obezbeđena jaka i stabilna vlast. ranković je rekao da će se SPS truditi da svoju snagu i energiju usmere ka poboljšavanju životnog standarda i rešavanju komunalnih problema.

sporazum3
S leva na desno: Žarko Ranković, Nikola Savić, Zvezdan Milovanović, Darko Bulatović i Zoran Perišić

Radikali prvi put u vlasti gradskog parlamenta Niša

-I sami znate da Srpska radikalna stranka po prvi put participira u vlasti Niša. I sami znate da Niš ima milion problema i to zahteva učešće svih onih koji mogu da utiču u njihovom rešavanju i zato smo se opredelili da sa našim koalicionim partnerima počnemo borbu za traženjem rešenja. Iako smo najmanji deo tog koalicionog paketa, naši partneri su videli da možemo dati značajan doprinos – rekao je Nikola Savić ispred SRS.

U Nišu nema „preletača“

Mnogo glasina je bilo u poslednje vreme da su neki vlasnici mandata „preleteli“ u SNS, ali je to Perišić danas demantovao.

-Niko iz stranaka koje su osvojile mandate do sada nije prešao u u SNS. Neki su se bavili trgovinom i ucenama, mi to nismo činili. Imamo 28 odbornika i sa kolaicionim partnerima imamo stabilnu većinu – rekao je Perišić. Ranković je takođe rekao da ni SPS nije zabeležio povećanje odbornika od odbornika iz drugih stranaka.

M.S.

Objavljeno u: Grad

3 thoughts on “Nova vlast u Nišu: SNS, SRS, SPS i pet „bočnih“ političkih partija

  1. Auuuu braco radikali, pa kako sad. Auuuu Savicu pa sa koga bre to. Hmmmm sto se pa i ja cudim. Gde ima interesa nema sukoba. Ipak je to najprirodnija koalicija, crveno-crna. Sad mi je jasno da su se namerno odvojili da bi se opet spojili.

    1. Izvinjavam se , pisao sam levom rukom ! Predje mi od levaka tj. od nase „leve“ vlasti !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *