Ubicu starice s nadimkom Kung fu odala tetovaža na licu

Igor Useinović, sa nadimnom „Kung Fu“ (33), iz okoline Žitorađa, optužen je da je na podmukao način ubio Ružicu Talević (83) u njenom stanu u Ulici Dimitrija Tucovića 3/7 u Nišu.

Kako saznajemo, ubica je identifikovan zahvaljujući tetovaži na licu. Useinović je od 1996. do 2004. godine izvršio 68 krivičnih dela razbojništva i krađe. Samo prošle godine osumnjičen je za dva razbojništva. Očekuje se da će posle njegovog hapšenja biti rasvetljena i druga krivična dela.

zgrada-ubistvo
zgrada gde je starica ubijena

Zločin nad staricom se dogodio 13. decembra prošle godine, posle 18 časova. U optužnici Višeg javnog tužilaštva u Nišu navodi se da je Useinović u popodnevnim satima pratio oštećenu, dok se nalazila u parku pored zgrade.

Kada je starica otišla u svoj stan, raspitivao se kod komšija o njoj. Optuženi je potom nasumično zazvonio u nekoliko stanova na ulazu broj 3, navodno tražeći svog poznanika Gorana iz Prokuplja,

A potom, kada je saznao gde živi starica, otišao do stana broj 7 i zazvonio.

– Kada je Ružica otvorila vrata, nasilno je i na podmukao način ušao, pa je primenom fizičke sile ugurao u trpezariju – navodi se u optužnici. – Oborio je na pod, a zatim oko vrata obmotao stolnjak i zategao u nameri da je uguši. Dok se starica batrgala u samrtnom ropcu, optuženi je kutijom pedale bas gitare zadao više udaraca po glavi.

Ustanovljeno je da starica ima višestruke prelome kostiju lica.

Useinović potom se udaljio iz stana da bi se oko 22.10 časova javio u službene prostorije Policijske uprave Niš, kako bi sebi obezbedio „alibi“. Naime, imao je obavezu da se svakog 1. i 15. u mesecu i svakog ponedeljka javlja policiji, po rešenju sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu.

Posle toga je autobusom krenuo iz Niša za Požarevac, ali je uhapšen u Aleksincu.

Izvor: niskevesti.info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *