I to se dogodilo: Dvojica Nišlija nosila fudbalski dres Srbije

Na gostovanju Ukrajini u Harkovu, fudbalska reprezentacija Srbije je poražena sa 2:0. Golove su postigli Jevgenij Šakov u 38. minutu, a u 88. iz penala se upisao Jarmolenko. Ono što je za jug Srbije najvažnije, debitovala su dvojica Nišlija. Aleksandar Jovanović debitovao je na golu, a pored njega, u napadu je debitovao fudbaler Atalante, Aleksandar Pešić.

jovanovic-i-pesic
Jovanović i Pešić

Selektor Slavoljub Muslin u ovoj prijateljskoj proveri odlučio je da šansu ukaže igračima sa manjom minutažom, a Nišlije Jovanović i Pešić su svojim zalaganjem pokazale da na njih može da se računa.

Obojica su ponikla u Radničkom. Jovanović je odrastao u naselju Duvanište i igrao za „Radnički“, potom je branio u Radu, Donjem Sremu i Paliću, a punu afirmaciju doživeo je prošle sezone u dresu „rodnog“ kluba, Radničkom. Trenutno nosi dres Orhusa u kome je veoma brzo postao miljenik navijača. Pešić je bio junior u Radničkom, a u seniorskoj karijeri debitovao je u OFI Kritu, potom je igrao za Šerif i Jagodinu, odakle se otisnuo u francuski Tuluz, a odakle je nakon 57 odigranih mečeva pozajmljen Atalanti iz Italije.

A.Ilić – foto:FSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *