Zlatni Nišlija – Treće olimpijsko zlato za Savu Ranđelovića

Na juče završenim 33. Olimpijskim igrama u Parizu, vaterpolisti Srbije osvojili su treću uzastopnu zlatnu medalju a među vaterpolistima zaslužnim za ovaj veliki uspeh je i ovog puta bio Nišlija Sava Ranđelović, kome je ovo takođe treće olimpijsko zlato.

Trijumfom nad Hrvatskom, vaterpolo reprezentacija Srbije postala je trostruki uzastopni olimpijski šampion. Kako u Rio de Žaneiru 2016. i Tokiju 2021. godine, i sada je deo tima bio Sava Ranđelović, jedini rođeni Nišlija pod zastavom Srbije koji se borio na ovim Olimpijskim Igrama.

„Povratak otpisanih! INAT! Veseli se Srpski rode, hvala svima koji su verovali u nas“ – napisao je Ranđelović na svom X nalogu.

Sava je rođen u Nišu, tačnije Doljevcu 1993. godine. Osvajač je olimpijskog zlata 2016, 2020. i 2024. godine. Trenutno je član mađarskog Vašaša. Diplomirao je na Fakultetu za sport 2019. godine, nakon čega je upisao i master studije.

Za razliku od većine najuspešnijih srpskih vaterpolista, vaterpolo je počeo da trenira van Beograda ili Novog Sada. Svoj put Ranđelović je započeo u rodnom Nišu sa sedam godina. Sa Zvezdom je dva puta bio šampion države i osvajač nacionalnog kupa, a osvojio je i titulu prvaka Evrope 2013. godine.

Igrao je za Brešu i OSC iz Budimpešte, a od pre 4 godine je član Vašaša iz Mađarske. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlato i bronzu na Svetskom prvenstvu, višestruki je evropski šampion, osvajač Svetske lige, Svetskog kupa,  Mediteranskih igara i Univerzijade. 2016 izabran je za sportsku ličnost Niša.

M.T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *