Balkanrock fest u Nišu u znaku prikupljanja pomoći za malog Dušana

U okviru Balkanrock festa 2024, najbolji mladi muzičari sa konkursa Udruženja građana Balkanrock, nastupiće zajedno na bini u četvrtak, 26. septembra u Banovini u Nišu. Festival će biti humanitarnog karaktera, za pomoć malom Dušanu Diniću iz Jelašnice kod Niša.

U finalu ovogodišnjeg Balkanrock festa, za razliku od prethodnih godina nastupiće čak 5 mladih bendova koji sviraju različite žanrove -Mulj, Olovni vojnik, Maktub, Sky hook, Fori t to be empty. Nastupiće i prošlogodišnji pobednik, bend Obluda, kao i DJ set Industrial mix koji će otvoriti program.

„Pobednik takmičenja dobiće snimanje jedne numere u profesionalnom muzičkom studiju „FatCat“ u Nišu, kao i učešće na Nišville jazz festivalu 2025. godine. Na ulazu u koncertni prostor biće postavljena kutuja za sakupljanje priloga za pomoć malom Dušanu“ – navode organizatori.

Dušan je bio zdravo dete sve do svoje 10. godine, kada mu je, nakon gubitka svesti dijagnostifikovan tumor na malom mozgu. Lečen je na Klinici za neurohirurgiju u Beogradu i u jako je lošem stanju. Uprkos svemu tome, Dušan je veliki borac. Živi samo sa tatom koji o njemu brine.

Ulaz na festival je besplatan, početak koncerta zakazan je za 20 časova.

M.T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *