Milić: Ukinuto dvojno plaćanje odbornika u opštini Medijana

Na sednici Odbora za administrativno-mandatna i imunitetska pitanja u opštini Medijana, jednoglasno je doneta odluka o ukidanju dvojnog plaćanja odbornika koje je bilo na snazi do juče, saopštio je Dragan Milić, jedan od lidera opozicije koja je preuzela vlast u niškoj opštini Medijana.

Ovom odlukom odbornici više neće primati kako kaže Milić, skandaloznu naknadu po dva osnova za isti posao, već će umesto što će primati i paušal i dnevnice za sednice skupštine, odbornici primati samo paušal.

„Takođe, zamenik predsednika skupštine opštine primaće samo odbornički paušal umesto odborničkog paušala, dnevnice i fiksne naknade kao sto je bilo do sada. Ove kao i ranije odluke u vezi sa primanjima na Medijani dovešće do uštede od čak 20-25 miliona dinara koji će se upotrebiti za poboljšanje standarda života građana Medijane“ – navodi Milić.

Podsetimo, početkom avgusta u Gradskoj opštini Medijana, ukinuto je 40 plaćenih političkih pozicija. Mesečno je na ove isplate išlo 1 milion dinara neto i oko 1.4 miliona dinara bruto što je na godišnjem nivou bilo oko 17 miliona dinara.

M.T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *