Kako se prijaviti za subvencije za zamenu stolarije, izolacije, fasade, solarne panele, saznajte na tribini u Nišu

U okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane“ Ministarstvo rudarstva i energetike uz podršku Svetske banke, pokrenulo je nacionalnu kampanju pod nazivom „Kako se prijaviti za subvencije za zamenu stolarije, izolacije, fasade, solarne panele?” Kampanja je zamišljena kao serija od 12 tribina u lokalnim samoupravama koje učestvuju u projektu, a tribina u Nišu organizovaće se u četvrtak, 26. septembra, u 14 časova, u Gradskoj kući.

Učešćem u projektu kako navode iz Ministarstva rudarstva i energetike, građani mogu da ostvare subvencije u iznosu do 65 odsto vrednosti investicija za zamenu stolarije, izolacije, fasade, krovova, neefikasnih kotlova i postavljanje solarnih panela i kolektora.

„Novina je da od ove godine izdvajamo značajno veće subvencije za energetski ugrožene kupce kojima dajemo subvencije do 90 odsto vrednosti energetske sanacije u domaćinstvu. Građani će imati priliku da se informišu o benefitima ulaganja u energetsku efikasnost i novom javnom pozivu koji će biti raspisan do sredine oktobra“ – navode iz Ministarstva.

Projekat „Čista energija i energetska efikasnost za građane“ sprovodi se u saradnji sa Svetskom bankom u okviru koga će više od 50.000 domaćinstava u Srbiji dobiti subvencije do kraja 2027. godine. Subvencije su u ovoj godini dostupne za građane u 137 lokalnih samouprava a javni pozivi su već raspisani u više od 60 gradova i opština.

M.T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *