(Ne)bezbednost dece u školi – nakon što se obrušio plafon u školi u Leskovcu sada u niškoj školi na učenicu pala plafonjera

Nakon samo dve nedelje kada je na dve učenice pao deo plafona u učionici Ekonomske škole „Đuka Dinić“ u Leskovcu, prilikom čega su one zadobile lakše povrede, na učenicu sedmog razreda Osnovne škole „Stefan Nemanja” iz Niša tokom nastave u informatičkom kabinetu pala je plafonjera.

Nakon pregleda učenice u Kliničkom centru, ustanovljeno je da je plafonjera samo okrznula i da nije bilo povreda. O incidentu je obaveštena nadležna policijska stanica, kao i nadležno tužilaštvo koji će utvrditi da li je prilikom postavljanja plafonjere bilo propusta i da li ima nečije odgovornosti na strani izvođača radova.

Direktorka Škole Aleksandra Projović istakla je da je u pitanju plafonjera sa led rasvetom, koja je postavljena nedavno u sklopu radova na poboljšanju energetske efikasnosti.

„Plafonjera koja je u utorak pala s plafona u učionici te škole, samo je okrznula učenicu sedmog razreda i ostala da visi na kablu. Plafonjera je zamenjena prošle nedelje u okviru projekta energetske sanacije škole, koji obuhvata i zamenu rasvete. Mi ne znamo zašto se plafonjera otkačila, da li je tipl popustio ili je neki drugi razlog“ – izjavila je Projović za agenciju Beta.

Podsetimo pre dve nedelje u Leskovcu u učionici Ekonomske škole „Đuka Dinić“ u Leskovcu otpao je deo plafona u vreme malog odmora kada su povređene dve učenice ali srećom bez težih povreda. Takođe početkom godine u tada tek renoviranoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu pao je i deo plafona u jednom od toaleta.

M.T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *