Opština Medijana: Oko 1.100 prvaka dobija po 10.000 dinara, sređujemo kej i školske terene

Oko 1.100 prvaka u 10 osnovnih škola u opštini Medijana dobiće po 10.000 dinara, pored pomoći u vidu školske opreme, koje je kako kažu iz ove Opštine već dodeljena mališanima. Iz Medijane navode da su se na ovaj potez odlučili kako bi se roditeljima olakšali troškovi školovanja, a kako ističu ova pomoć omogućena je zahvaljujući uštedama koje je rukovodstvo opštine Medijane ostvarilo za samo nekoliko meseci na vlasti.

Za ovu pomoć Medijana će ukupno izdvojiti oko 100.000 evra, a sve zahvaljujući ukidanju 42 plaćene funkcije, naveo je Dragan Milić, osnivač grupe građana koja ima najviše odbornika u Skupštini Medijane.

„Ukinuli smo i duple naknade po istom osnovu za odbornike, reprezentacije, kafanske račune, đakonije za bife, mobilne telefone i službena vozila. Svim ovim merama nova vlast na Medijani uštedela je za par meseci preko 25 miliona dinara“ – navodi Milić.

Milan Milenković, opštinski većnik za sport i omladinu kaže da će uz školsku opremu, koju su već dobili, na račun njihovih roditelja biće uplaćena sredstva, kako bi se roditeljima pomoglo da te izazove u finansijskom smislu što lakše prebrode.

Iz Koalicija za Medijanu gde su u opštinskoj vlasti i „Biramo Niš“ i „Nada za Niš“ ističu da će predložiti odbornicima i da se preostala sredstva, još oko 110.000 evra, upotrebe tako što će se krenuti sa sređivanjem keja od mosta „Mladosti“ do „Lidla“, kao i za konstrukciju novih i rehabilitaciju starih sportskih terena pre svega u osnovnim školama ali i u ostalim delovima Medijane.

M.T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *