U Čairu kvalifikacije za predstojeći finalni Gran pri tekvondo turnir Evrope

Više od 1 000 takmičara iz 220 klubova iz 29 zemalja u konkurenciji kadeta i juniora, u hali Čair učestvovalo je na turniru koji predstavlja evropske kvalifikacije za predstojeći finalni Gran pri turnir Evrope. Grad Niš je postao i prvi grad na kontinentu koji je domaćin turnira ovog tipa, a u organizaciji Evropske tekvondo unije.

Ovaj turnir, koji se paralelno održava na 10 borilišta, svečano su otvorili Ali Sagirkaja, tehnički delagat Evropske tekvondo unije i Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović, a organizaciju ovog velikog turnira dobio je niški tekvondo klub „Asteriks”.

„Turnir ovakvog tipa se održava po prvi put u Evropi, i jedan je od najvećih turnira na svetu. Na čairskom tatamiju tekvondoisti se bore na 10 borilišta, a za regularnost brine 75 sudija. Dobili smo tu čast iz razloga što pravimo jedan od najvećih tekvondo događaja u Evropi već godinama, sa preko 2.000 učesnika“ – rekao je Vladan Nikodijević iz Tekvondo kluba „Asteriks”.

Gradonačelnik Pavlović je istakao da je održavanje ovakvih sportskih događaja od izuzetnog značaja za Niš što zbog same promocije Niša kao grada domaćina ali i benefit za privredu grada.

M.T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *