Demokratska omladina ponovo na okupu

Na sednici Skupštine Kluba Demokratske omladine 5.maja za predsednika je izabran Miloš Nešić, dok je trinaestoro mladih dobilo mesta u stalnom sastavu Saveta omladine. Tim povodom na konferenciji za štampu Demokratske stranke govorili su Miloš Nešić, novoizabrani predsednik Demokratske omladine Niša i Katarina Mitrović, član Saveta ovog tela.

Fotografija sa konferencije1
Veselić, Miloš Nešić, novoizabrani predsednik Demokratske omladine Niša i
Katarina Mitrović, član Saveta ovog tela

Demokratska omladina se okupila ponovo, onda kada je, kao nekada davno, aktivizam mladih bio neophodan kako bi se zaustavilo dalje propadanje grada. Okupila nas je želja da ukažemo mladim ljudima da moraju pronaći taj pokretač u sebi, da moraju biti aktivni i društveno odgovorni. Šta reći o Nišu, osim da je sredina bez perspektive za mlade. To je naravno sa jedne strane posledica neusklađenog obrazovnog sistema sa potrebama tržišta rada i društva uopšte i sa druge strane posledica loše politike aktuelne vlasti, koja ne čini ništa kako bi zadržala mlade stručnjake, već ih prepušta drugim zemljama – izjavio je novoizabrani predsednik Miloš Nešić.

Jedna četvrtina mladih u Nišu se ne oseća bezbedno, a čak trideset dva odsto mladih ne vidi budućnost u ovom gradu – rekla je Katarina Mitrović, govoreći na osnovu sprovedenih istraživanja. Razlozi za to su politička neizvesnost, nezaposlenost i siromaštvo. Pedeset četiri odsto mladih nije izašlo na lokalne izbore, što je zabrinjavajuće i jedan je od razloga našeg okupljanja, naglasila je ona.

Miloš Nešić i Katarina Mitrović pozvali su sve mlade da prate njihove aktivnosti, ukoliko osete da dele iste ideje i entuzijazam, i da im se pridruže u aktivizmu za bolje sutra.

2 thoughts on “Demokratska omladina ponovo na okupu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *